18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Üzümlü ilçesinde tören düzenlendi.

Üzümlü Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk törende İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Enis Kurt tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Demir tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Demir yaptığı konuşmada “Çanakkale zaferi Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekte kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısının değişiminde büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında askerleri ile verdiği üstün mücadele ve 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş oldukları kahramanlık dünyada çok az bir milletin gösterebileceği kahramanlıktır. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, vatan yapmak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından tören Üzümlü Çok Programlı Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programı ile son buldu.