29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Üzümlü ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan törenle coşku içerisinde kutlandı.

İlçe çarşı meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İlçe Kaymakamı Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, törene katılanların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Acar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanının 94. yıl dönümünü büyük Bayram olarak kutladıklarını ifade ederek, “Bugün, büyük Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı yürüttüğü var olma mücadelesi sonunda istiklalini, özgürlüğünü kazanan Türk milletinin ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanının 94. yıl dönümünü büyük Bayram olarak kutluyoruz. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmakla olacaktır. Okumayan, çalışmayan ve üretmeyen toplumlar geri kalmaya ve sömürülmeye mahkûmdur. Üreten toplum olma görevi de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza, gençlerimize düşmektedir. Ülkemizin geleceği ve güvencesi olan sizler, Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda, ülkemizi, dünyanın en gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkarabilmek için azim ve kararlılıkla çalışmalısınız. Cumhuriyet gençliği olarak, sizlere güveniyoruz ve sizlerin de milletimizin bu güvenine layık olacağınıza içtenlikle inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ü ve kurtuluş savaşını başarıya ulaştırıp Türkiye Cumhuriyetini kurarak ona katkıda bulunanları, bu uğurda aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından program, şiir okunması, halk oyunları, spor, güreş, karate gösterisi ve son olarak tören geçidiyle son buldu.

Öte yandan törene İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, İlçe Emniyet Amiri Özcan Hurşitoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Zeki Dumlupınar, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN AHMET SAZLI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Başkan Sazlı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Aziz Türk milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti 94 Yaşında. Gururlu ve bir o kadar da mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi birçok devletin kuruluşundan farklı olan bir tarihi olaya işaret ediyor. 29 Ekim 1923 aynı zamanda Türkiye için olduğu kadar, dünya tarihinde de bir dönüm noktasıdır. O dönüm noktası ki temelleri 19 Mayıs 1919’da atılmıştır. O dönüm noktası ki; dünyadaki mazlum milletlere ilham kaynağı olmuştur. Türk ulusu kendisine işgalci güçler tarafından biçilmek istenen rolü reddederek; bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Bu uğurda bir ulus; kadın erkek, yaşlı genç zorluk ve yokluk içerisinde bir olarak vatanına sahip çıkmıştır. Bizler 94 yıl sonra o günlerin ruhuyla vatanımıza, ülkemize, demokrasi ve özgürlüklerimize sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaktayız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz başta olmak üzere; milletimizin birliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna hayatını kaybeden sivil, asker ve polislerimizi saygı ve rahmetle anıyor; gazilerimize hayatları boyunca esenlik diliyorum.