Cimin Üzümü Bağlarında Bahar Mesaisi Başladı

Üzümlü ilçesinin dünyaca meşhur üzümü olan Cimin Üzümü’nün yetiştiği üzüm bağlarında havaların ısınması ile birlikte yetiştiricilerin budama çalışmaları başladı.

Haber: Yakup BAKAR – AA

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yetişen ve “Cimin Üzümü” olarak Türk Patent Enstitüsü tarafından sertifika alınarak ülke genelinde sayılı ürünler arasında yerini alan Cimin Üzümü’nün memleketi olan Üzümlü ilçesinde yetiştiricilerin yoğun mesaisi başladı. Yetiştiriciler yeni sezon öncesi bağlarda hem temizlik hem de budama yapmaya başladılar.

Üzüm yetiştiricisi Kahraman Bahar yaptığı açıklamada üzüm bağlarında çalışmalara başladıklarını belirterek “Havaların ısınması ile birlikte üzüm bağlarında budama yaparak çalışmalara başladık. Budamanın ardından temizlik, bağ kazımı ve ilaçlama çalışmaları yapacağız. İnşallah bu yıl üzümde rekoltemiz kayıpsız olacak.” dedi.