Şehit Adem Akpınar’ın Adı Hatıra Ormanında Yaşayacak

Türkiye-Irak sınırında 5 Ocak 2018 tarihindeki terör operasyonunda silahının kazara ateş almasıyla şehit olan sözleşmeli er Adem Akpınar adına babaocağı Üzümlü ilçesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit Sözleşmeli er Adem Akpınar’ın adına memleketi Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Erzincan Valiliği, Üzümlü Belediyesi ve Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen törenle fidan dikimi yapıldı.

Piri Sami Mahallesi’nde ki hatıra ormanın da organize edilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından yapılan dua ile başladı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programa Şehit Adem Akpınar’ın eşi Begüm Ceren Akpınar, şehit eşinin parkasını giyerek katıldı. Akpınar program boyunca duygusal anlar yaşadı.

Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve İlçe Kaymakamı Fatih Acar açılış konuşmaları yaptıkları program da sopn olarak Vali Ali Arslantaş konuştu.

Vali Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Erzincan’ın son 6 ayda 3 şehidi olduğunu ifade eden Arslantaş, “Çanakkale’de şehit olanların kendilerine laik bir nesil bıraktıklarını sağlam nesillere memleketi emanet ettiklerine gösterdi Hakanımız, Ademimiz ve en son Serdarımız. Son 6 ay içerisinde 3 şehidimiz oldu ikisi Üzümlü’den. Hakan kardeşimiz Ankara’da, Adem kardeşimiz Kuzey Irak’ta ve Serdarımız da yaklaşık 15 gün önce Kemaliye’de şehit oldu.” dedi.

Arslantaş, her şehit kabrinin bu vatanın ilelebet Türk yurdu olduğunu ispat eden mühür olduğunu belirterek “Şehitlerimiz bu topraklara, toprakların bizim olduğunu gösterecek, mühürlerimizdir. Her şehit kabri bu vatanın ilelebet Türk yurdu olduğunu ispat eden mühürdür topraklara vurulmuş. Kenan amca ile bugünü planlamıştık Nisan ayı içerisinde Ademimiz için bir hatıra ormanı hazırlama konuşmamız olmuştu. Ben bu hazırlığı yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerden ricam bugün toprağa dikeceğimiz her bir ağacın bekçisi de olmanız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Arslantaş, şehit eşi Begüm Ceren ve şehit babası Kenan Akpınar ile birlikte oluşturulan alana fidan dikip suladılar.

Öte yandan programa Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat, Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, İlçe Emniyet Amiri ÖzcanHurşitoğlu, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Mustafa Topcu, Şehit Adem Akpınar’ın yakınları, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.