Üzümlü’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlenen etkinlikler ile başladı.

İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, İlçe Emniyet Amiri Özcan Hurşitoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe, kurum müdürleri ile şehit ailesi, ilçeye bağlı Altınbaşak Beldesi mezarlığında bulunan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın mezarını ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından Kur’an-ı Kerim ve duaların okunup ardından şehit mezarına karanfil bırakıldı.

Şehit mezarı ziyaretinin ardından geçtiğimiz Pazar günü Erzurum-Erzincan karayolunun Avcılar Jandarma Karakolu mevkisinde zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu yaralanarak Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan askerler ziyaret edildi.

Yaralı askerler ile bir süre sohbet eden protokol üyeleri geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra hastaneden ayrıldı.

İlçe’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, yapılacak olan programlar ile devam edecek.