Üzümlü'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü » T.C. Üzümlü Belediyesi | Erzincan

Üzümlü’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde tören düzenlendi.

Üzümlü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Halil Durdu Alcan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Alcan yaptığı konuşmada “Vatan toprağını paha biçilmez ve mübarek kılan şehitlerimizin kahramanlıkları sayesinde; uğruna büyük bedeller ödediğimiz, bayraklaşan vatan toprakları için canlarını feda ederek rütbe ve payelerin en büyüğüne erişen aziz şehitlerimizi; “18 Mar Şehitler Günü” vesilesiyle saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Konuşmasına devam eden Alcan şunları kaydetti; “Özellikle son dönemde teröre karşı verdiğimiz zorlu mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımızı, polislerimizi, güvenlik korucularımızı, diğer kamu görevlilerimizi, terör şehidi tüm vatandaşlarımızı ihanete ve aldanmışlığa dur diyen 15 Temmuz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.”

Konuşmanın ardından tören son buldu.