Üzümlü’de 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın katılımıyla Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Üzümlü’de 2017 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Üzümlü Belediyesi toplantı salonunda Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Erzincan’daki tüm kamu kurum müdürleri, Üzümlü ilçesindeki kamu kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş; “Hem Kamu yönetiminin, hem de demokratik sistemin ilk basamağı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek görüş, öneri ve beklentilerinizi ifade etme fırsatı bulacağınız bu toplantımızın Üzümlü ilçemiz ve Üzümlülü hemşerilerimiz için yararlı olmasını diliyorum.

Devletin varlık nedeni vatandaşlarına hizmet etmektir. Devlet, “hizmet veren” veya “hizmet altyapısını oluşturan” bir araç konumundadır.

Vatandaşın devlete değil, devletin vatandaşa ve topluma hizmet etmesi, onun hak ve özgürlüklerini güvence altına alması, devletin ve tüm kurumlarının, bireyin mutluluğu ve refahı için çalışması anlayışını ortaya çıkaran vatandaş odaklı yönetim anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde, vatandaşlarımızın önerilerini de göz önün de bulundurarak zaman kaybına yol açmadan, sorunları mahallinde çözmek suretiyle kamu hizmetlerindeki kaliteyi yükseltmek istiyoruz. Bu amaçla bu toplantıları düzenliyoruz.

Sizler bizim mahallelerimizdeki, köylerimizdeki elimiz, kolumuzsunuz. Bulunduğunuz yerdeki insanları orada yaşayanları en iyi sizler tanırsınız.

Vatandaşlarımızın herhangi bir sorunları, sıkıntıları ve ihtiyaçlarının olup olmadığını en iyi sizler bilirsiniz. Bu sorunları, ihtiyaçları en doğru ve hızlı şekilde ilgili kurumlarımıza aktaracak olan yine sizlersiniz. Vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikâyetlerini iletmelerini sağlayacak yeni bir iletişim kanalı olan bu toplantıların amacına ulaşabilmesi için muhtarlarımızın temsil ettikleri mahallelerin ve köylerin sorunlarına hâkim olması ve vatandaşlarımızın istek, şikâyet ve önerilerini tarafımıza doğrudan iletebilmelerine imkân sağlanmasını hedefliyoruz. Bu toplantılarla ilimizde, katılımcı ve saydam yönetim anlayışını geliştirerek ortak çalışma kültürünü yerleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına hep birlikte hizmet edeceğiz.

Erzincan, her geçen gün gelişiyor. Geçmiş yıllardan çok daha iyi konumdayız. Bu güzel hizmetlerin ortaya çıkmasında desteğini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, daire müdürlerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirerek bu çalışmaları halkımıza aktaran değerli basın mensuplarına, ayrıca katılımlarınızdan ve yapacağınız katkılardan dolayı siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Toplantımızın ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına yararlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Arslantaş’ın ardından Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı Üzümlü ilçesi ve ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili katılımcılara bilgiler vererek sunum yaptılar.

Üzümlü Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı olarak sunum yapan Başkan Sazlı, başta Vali Arslantaş olmak üzere toplantıya katılan katılımcılar tarafından alkışlandı.

Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından Başkan Sazlı’nın makamına geçen Vali Arslantaş, bir süre devam eden sohbetin ardından ilçeden ayrıldı.