Üzümlü’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Üzümlü ilçesinde yoğun katılım ile coşkulu bir törenle kutlandı.

Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Üzümlü ilçesinde de kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98. yılı kutlamaları Nusret Yılmaz İlkokulu tarafından Üzümlü Spor Salonunda yapıldı.

Kutlamalara İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, İlçe Emniyet Amiri Özcan Hurşitoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Zeki Dumlupınar, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Topçu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Üzümlü halkı katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup çeşitli oyun, dans ve spor gösterisi yapıldı.

Halkoyunları ekibinin gösterisi ilgi ile izlenirken çeşitli yarışmaların yapıldığı törende dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi.

Törenin sonunda ise ilçe stadyumunda bir araya gelen protokol ve vatandaşlar, Üzümlü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan “Koşabiliyorsan Koş” isimli projenin startını vererek yürüyüş yaptı.