Üzümlü’de 30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde de törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Üzümlü’de tören düzenlendi. Hükümet konağı binası önündeki Atatürk Anıtıına çelenk konulmasıyla başlanılan törene Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, kurum müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Kaymakam Acar ve Başkan Sazlı tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Uzman Jandarma Kemal Ağça, “Her safhası şan ve şerefle dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 95’inci yıl dönümü ile insanlar arasındaki karşılık sevgi ve saygının en kuvvetli şekli ile kendini gösterdiği, toplumsal birliğin ve dayanışmanın daha da güçlendiği, sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı, çok özel günlerimizden Kurban Bayramını bir arada kutlamanın kıvancı ve heyecanını yaşıyoruz. Milli birlik ve berbaerliğimizin daha da güçlendiği, bu müstesna günleri kıvançta ve tasada birleşmiş bir milletin çocukları olarak huzur ve güven ortamında kutlamak bizler için en büyük mutluluktur. Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan ve Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlık fikrini temsil eden bu “Zafer” ebedi Başkomutanımız ifadeleri ile; ‘Varlığı ebediyete kadar sürecek olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri sağlamlaştırılmıştır.’ Bu duygu ve düşüncelerle Başkomutanımız Gazi Mustafa Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanı ve milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından tören Kaymakamlıkta protokol tarafından tebriklerin kabulü ile son buldu.

BAŞKAN SAZLI’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında 30 Ağustos zaferinin Türk milletine kayıtsız, şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelediğini vurgulayan Başkan Sazlı, “Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen ve bunu da tüm dünyaya gösteren, kahraman şehit ve gazilerimizi bu özel gün nedeniyle bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Ulu önder Atatürk’ün komutanlığında yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, kahraman ordusuyla verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zaferin 95. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Türk ulusunu ve Üzümlü’lü hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.