Üzümlü’de Aşırı Soğuklar Araçları Dondurdu

Üzümlü’de hava sıcaklığının eksi 25 derecelere kadar düşmesi nedeniyle ilçedeki birçok araç donarken vatandaşlar araçlarını çalıştırabilmek için oto tamircilerine akın etti.

Haber: Yakup BAKAR – AA

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçede gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 25 derecelere kadar düşmesi nedeniyle bir çok aracın aküsü ve mazot deposu dondu. Sabah işe gitmek için araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar başarılı olamazken başka otomobillerin aküsünden takviye yaparak çözüm bulmayı denediler. Yollarda kalan bazı sürücüler ise tamirci çağırarak araçlarını çalıştırmak istedi.

Öte yandan aşırı soğuk nedeniyle Ziraat Bankası Üzümlü Şubesinin elektrik jeneratörü de donarak çalışmadı. Banka görevlileri jeneratörü çalıştırmak için uzun süre uğraştı.

Aracını çalıştıramayan Yusuf Akerik isimli vatandaş, birçok aracın çalışmadığını belirterek “Hava çok soğuk, arabalar çalışmıyor. Eksi 30 dereceyi bulan soğukluk var. Arabamızın aküsü eskiydi değiştik fakat şimdi de araba tamamen buz yine çalışmıyor. Çalıştırmak için tamirci çağırdık.” dedi.