Üzümlü’de Mayıs Ayında Kar Yağışı

Haber: Yakup BAKAR – AA

Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Esence Dağı’nın yüksek kesimleri ve eteklerine Mayıs ayında kar yağdı. İlçede sabah saatlerinden beri etkisini sürdüren sağanak akşam saatlerinde 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Esence Dağı’nda yerini kara bıraktı. İlçe merkezinden rahatlıkla gözüken Esence Dağı’nın karlı zirvesi güzel görüntüler ortaya çıkardı. Ayrıca Erzincan’ın güneyinde 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağı’nında yüksek kesimlerine kar yağdığı gözlendi.

AA Muhabirine konuşan ilçe halkından Enes Karadağ, Mayıs ayının sonuna gelmelerine rağmen hala ısınamadıklarını belirterek “Mayıs ayındayız ve dağların yüksek kesimine kar yağmış bulunuyor. havaların sıcak gitmesini beklerken havalar soğuk gitmeye başladı. Bu yüzden üşüyoruz. Mayıs ayında kar yağışı çok nadir olurdu ama böyle aşağı kesimlere yağmazdı. Bugün iyice aşağı kesimlere kar yağdı ve soğuk iyice şiddetini artırmaya başladı.” dedi.