Üzümlülüler İle Ahıska Türkleri Piknikte Buluştu

Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri’nin ilçe vatandaşları ile kaynaşıp, tanışmaları için “Kardeşlik ve kaynaşma pikniği” düzenlendi.

Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri’nin ilçe vatandaşları ile kaynaşıp, tanışmaları için “Kardeşlik ve kaynaşma pikniği” düzenlendi. Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ve Üzümlü İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği piknik etkinliğinde Üzümlü ilçe halkından ve Ahıska Türkleri’nden yaklaşık bin yüz kişi Ekşisu mesire alanında bir araya geldiler.

Etkinliğe Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Enis Kurt, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar ve AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe katıldı.

Etkinlik öncesi düzenlenen kısa programda ilçede ki cami ve Kuran kurslarında dini eğitim gören Ahıskalı çocuklar tarafından Kuran’ı Kerim ve ilahiler okundu. Ardından Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından dua edildi. Programın ardından etkinliğe katılanlar birlikte piknik yapıp hoşça vakit geçirdiler.

Üzümlü İlçe Kaymakamı Fatih Acar program öncesi yaptığı konuşmada, “Dostluğun, kardeşliğin, sıcak ilişkilerin doğmasına, gelişmesine vesile olan bu güzel etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sayesinde kardeşliğin, dostluğun, artacağını ve paylaşmanın çok daha hızlı yürüyeceğine inanıyorum. İnşallah bu etkinlik hayırlara vesile olur.” dedi.

Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ise artık Ahıska Türkleri’nin Üzümlü’nün bir parçası haline geldiğini belirterek “Ahıskalı soydaşlarımızı yaklaşık 6 aydır ilçemizde misafir ediyoruz. Artık onlar Üzümlü’nün bir parçası haline geldiler. İlçe halkımız ile kaynaşıp, tanışmaları için düzenlenen bu programda güzel vakit geçiriyorlar. İnşallah bu böyle devam edecek.” dedi.

İlçe vatandaşları ve Ahıska Türkleri’de bu tür etkinlikler ile birbirlerini daha iyi tanıdıklarını söyleyerek programda emeği geçenlee teşekkür ettiler.